Citrónová babeta

Citronova babeta receptOblíbený nadýchaný moučník s příjemně nakyslou příchutí.

Suroviny:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 220 g cukru moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vody
  • šťáva ze 2 citronů
  • kůra z 1 citronu

Na vymazání a vysypání formy:

  • tuk
  • hrubá mouka

Postup:

Nejprve oddělíme žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme společně s vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem. Přidáme olej a šleháme, než se cukr rozpustí. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu,  šťávu a kůru z citronů. 

Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty.

Nalijeme do předem vymazané a vysypané formy.

Pečeme při 175 °C cca 45 minut.