Jak podepsat oblečení a pomůcky do školy, školky či na tábor?

označení oblečení Vypravujete dítě na výlet, tábor nebo do školy či školky a přemýšlíte, jak správně vše označit, aby se oblečení a pomůcky neztratily? Začneme oblečením:

Kam označení oblečení umístit?

  • trička, mikiny, bundy a svetry označte na vnitřní zádové straně u výstřihu
  • kalhoty, kraťasy, spodní prádlo označte na spodní části nohavice nebo v pase

Podle věku dítěte se rozhodněte, zda označit obrázkem (dítě ještě neumí číst) nebo jménem

Jak označit oblečení?

Existuje několik způsobů označení oblečení, vyberte si, který bude pro vás nejvhodnější:

  1.  Popisovač na textil - nejjednodušším způsobem označení dětského oblečení je podpis nebo značka na štítku, který je na textilu již z výroby. Permanentním popisovačem na něj napíšete jméno nebo nakreslíte smluvený obrázek. Popisovač obvykle vydrží praní až na 60 °C.  
  2. Nažehlovačky na označení oblečení - nažehlovačky pořídíte v galanterii, pro menší děti můžete vybrat obrázek (obvykle ve školce má dítě přiřazený obrázek, vyberte tedy podle smluveného obrázku). K dostání jsou i nažehlovací štítky na textil, které nažehlíte na rubovou stranu textilu a popíšete popisovačem na textil. Můžete použít i roller, ten se ovšem časem sepere a je potřeba jej obnovit.  
  3. Náplast - jako označovací štítek můžete použít náplast. Náplast toho moc nevydrží, může se snadno sloupnout, použijte ji tedy en na oblečení, které neperete často (bundy. oteplovačky). Použijte náplast bez polštářku, nalepte ji na rubovou stranu oblečení a popište permanentním fixem
  4. Vyšívání - pokud jste šikovná, můžete oblečení označit výšivkou - např. iniciály dítěte
  5. Našijte vlastní jmenovku - pokud máte oblečení, na které není možné nažehlit cedulku nebo oblečení cedulku nemá, můžete si vyrobit vlastní ze stužky. Jen na ní napíšete jméno a našijete ji. Poslouží i jako poutko.

Jak označit psací a školní potřeby?

Patelky, tužky, pera, pravítka atd... můžete označit permanentním fixem - napište jméno a třídu dítěte.

 

Fotka od Q K z Pixabay