Hry na cesty od ALBI

Přemýšlíte, jak na cestách zabavit děti? Máme pro vás několik tipů na hry na cesty - do vlaku, do auta či do přírody:kvido1

  1. Hry na cesty od KVÍDA: 
    • Kvarteto na cesty - je klasická hra kvarteto, ve které se snažíte nasbírat co nejvíce čtveřic karet zajímavých míst se stejným tématem.  Každá karta je ilustrovaná českým autorem a obsahuje krátký popis se zajímavostmi o daném místě.
    • Bingo na cesty nebo Bingo na výlety - postřehová hra - každý hráč dostane kartu s 12-ti obrázky, kterou si může pomocí karabiny připnout například na kalhoty. Úkolem každého hráče je, najít v reálném prostředí to, co je znázorněno na obrázku (například červené auto, budovu pošty, lavičku atp.). Ten, kdo najde předmět ze své karty, získává malou kartičku, kterou si připne na svoji karabinku. Vyhrává hráč, který jako první najde všech 12 svých obrázků z větší karty.
    • Poznávačka přírody - sada 50 ilustrovaných karet nejčastějších zvířat a rostlin v České republice. Karty jsou rozdělené do 5 skupin vždy po deseti: květiny, stromy, ptáci, menší zvířata a větší zvířata . Z jedné strany karet jsou ilustrace zvířat nebo rostlin a z druhé strany jejich popis a několik zajímavostí o nich.  V návodu je popsáno několik poznávacích, paměťových a šifrovacích her, které se s kartami dají hrát (např. hledání reálných rostlin nebo stromů v přírodě, hledání kartiček nebo určování rostlin a zvířat)
    • 5 venkovních bojovek - sada 50 karet s pěti různými cestami za pokladem. V každé cestě za pokladem je krátký příběh rozdělený do deseti částí.
      Příběh je uvedený na jedné straně kartičky, na druhé je úkol, který se k příběhu volně váže. Na konci cesty rodiče schovají dětem vlastní poklad, který děti dle instrukcí najdou.

Hry jsou určeny pro děti od 4 let. Karty jsou nepromokavé, uložené v praktické plechové krabičce.

2. ALBI magnetické hry na cesty: 70464_2

Kolekce klasických her, které zabaví při cestování, na dovolené, ale i doma. Herní komponenty jsou magnetické a drží na herní desce. Hry se svou velikostí vejdou do kapsy a nezaberou při cestování mnoho místa. 

 

 

 Fotka od Dayron Villaverde z Pixabay