Krémová hrachová polévka

7v28s4vbRecept na krémovou hráškovou polévku se svěží barvou. 

Suroviny:

  • 300 g hrášku (může být i mražený)
  • 3 střední brambory
  • 100 g slaniny
  • 1 l vývaru nebo bujón
  • 1 cibule
  • sádlo nebo olej
  • smetana
  • mletý pepř
  • sůl
  • toustový chléb na krutonky

Postup :

Pokud máte zmražený hrášek, nechte jej rozmrznout ve studené vodě a poté okapat.

Na sádle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky a nadrobno nakrájenou cibuli.  Přidáme hrášek a na kostičky nakrájené brambory. Podlijeme vývarem a přidáme sůl a pepř. Po změknutí brambor polévku rozmixujeme dohladka.  Přidáme smetanu a necháme projít varem. 

Do polévky přidáme krutonky opečené na sádle.